Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی درگز از افزایش سطح مبارزه با آفت سن غلات نسبت به سال گذشته در این شهرستان خبر داد و گفت: سن غلات از مهمترین آفات گندم و جو است که کمیت و کیفیت محصول را کاهش می‌دهد. در حال حاضر به منظور کاهش خسارت‌ها مبارزه جدی با این آفت از اوایل فروردین شروع شده است.

اکبر یونسی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: سطح زیر کشت گندم و جو آبی در سال جاری در مجموع ۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار است که از این سطح ۷۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت گندم و ۳۷۰۰ هکتار سطح زیر کشت جو آبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: آفت سن غلات از مهمترین آفات گندم و جو است که با تغذیه از گندم و جو در مراحل مختلف رویشی موجب کاهش عملکرد و همچنین با تحت تاثیر قرار دادن خاصیت نانوایی باعث خسارت کیفی به این محصولات می‌شود.

یونسی افزود: مبارزه با این آفت در ۲ مرحله شامل مبارزه با سن مادر و پوره سن است که مبارزه با سن مادر در تاریخ هشت فروردین شروع و ۱۸ اردیبهشت به پایان رسید. سطح مبارزه با سن مادر در گندم ۵۲۷۰ هکتار و در جو ۷۳۰ هکتار بوده است. همچنین مبارزه با پوره سن از تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه آغاز و در برخی از مناطق از جمله چاپشلو مبارزه همچنان ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی درگز با بیان اینکه سطح مبارزه با سن مادری و پوره تا این لحظه در مجموع ۸۲۰۰ هکتار بوده، خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی‌ها و پیگیری‌های به عمل آمده و تلاش جهت ترویج و تشویق کشاورزان سطح مبارزه با این آفت نسبت به سال زراعی گذشته افزایش چشمگیری داشته و شهرستان درگز در این زمینه در سطح استان به عنوان شهرستان برتر شناخته شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بخش عمده‌ای از مبارزه با این آفت به صورت شیمیایی و سمپاشی مزارع است، تصریح کرد: با توجه به قیمت بالای خرید تضمینی گندم(کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان) کمیت و کیفیت محصول برای کشاورزان مهم است و در سمپاشی به وسیله تراکتور مقداری از محصول زیر لاستیک تراکتور له می‌شود اما با استفاده از سمپاش‌های توربولاینر و پهپاد خسارت کمتری به محصول وارد می‌شود که به همین منظور و همچنین برای اینکه در زمان مبارزه با کمبود ادوات سمپاشی مواجه نشویم، در حال پیگیری برای افزایش ناوگان تعداد سمپاش‌های توربولاینر و پهپاد هستیم.

مدیر جهاد کشاورزی درگز در ادامه به آمار مربوط به کشت دیم گندم و جو در این شهرستان اشاره کرد و گفت: در سال زراعی جاری سطح زیر کشت گندم دیم ۷۰۰۰ هکتار بوده که در مقایسه با سطح ۱۳ هزار و ۶۰۰ هکتاری سال گذشته حدود ۴۵ درصد کاهش داشته است. همچنین سطح زیر کشت جو دیم در سال جاری ۱۵۰۰ هکتار گزارش شده که سطح زیر کشت این محصول نیز در مقایسه با سطح ۳۵۰۰ هکتاری سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است.

یونسی علت کاهش سطح زیرکشت گندم و جو به صورت دیم را کاهش بارندگی‌ها در پاییز و فصل کاشت این ۲ محصول ذکر کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها سن غلات گندم جو درگز سطح مبارزه مبارزه با سن سطح زیر کشت گندم و جو کشت گندم سن غلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۸۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی به کشاورزان/ گندم و غلات را به مناطق امن حمل کنید

سازمان هواشناسی در پی تشدید فعالیت سامانه بارشی هشدار هواشناسی سطح نارنجی صادر کرد و اعلام کرد: برای جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی و احتمال بارش تگرگ گندم و غلات را به نقاط امن حمل کنید.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سازمان هواشناسی در پی تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور از روز شنبه (۱۵ اردیبهشت) تا روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت)، هشدار هواشناسی سطح نارنجی صادر کرد. رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، گردوخاک و بارش تگرگ در نقاط مستعد از جمله مخاطرات تشدید فعالیت این سامانه بارشی خواهد بود.

این سامانه بارشی در روز شنبه استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی، جنوب غرب فارس، نیمه شمالی خراسان جنوبی، شرق و شمال شرق سمنان، نیمه جنوبی بوشهر، شمال غرب کردستان و جنوب غرب آذربایجان غربی و در روز دوشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، شمال قزوین را در بر خواهد گرفت.

اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گردوخاک محلی و در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی از جمله پیامد‌های احتمالی این سامانه خواهد بود.

خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه

در این راستا به پرهیز از سفر‌های غیرضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن و محافظت از دپو‌های گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش توصیه می‌شود.

دیگر خبرها

  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • هشدار نارنجی به کشاورزان، گندم و غلات را به مناطق امن حمل کنید
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو
  • هشدار به کشاورزان؛ گندم و غلات را به مناطق امن ببرید
  • هشدار نارنجی به کشاورزان/ گندم و غلات را به مناطق امن حمل کنید
  • کاهش آفت ملخ در اراضی کشاورزی با بارش های بهاری
  • مبارزه علیه سن مادر در ۱۸ هزار هکتار از مزارع رزن
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران